به گزارش یزدفردا به نقل از اِرث، سیب حاوی ترکیبات گیاهی خاصی است که به نظر میرسد به بخشی از بدن کمک میکند که معمولاً تا زمانی که مشکلاتی به وجود نیاید نادیده گرفته میشود: مانند کبد!
پژوهشی جدید در مجله آمریکایی تغذیه بالینی به ارتباط امیدوارکنندهای بین برخی رژیمهای غذایی گیاهی و احتمال پایینتر ابتلا به مشکلات کبدی اشاره کرده است. ویلیام بل، یکی از نویسندگان این مطالعه در دانشگاه آنگلیای شرقی، دریافت افرادی که به طور منظم غذاهای مملو از فلاونوئیدها میخورند، مزایایی فراتر از بهبود سطح کلسترول یا فشار خون را تجربه میکنند. فلاونوئیدها اجزای گیاهی هستند که به محافظت از سلولهای زنده در برابر استرس کمک میکنند. این ترکیبات را میتوان در انواع غذاها یافت، اما سیب یکی از برجستهترین منابع فلاونوئید است. سیب همچنین حاوی فیبر، ویتامینها و سایر آنتی اکسیدانها است، بنابراین جای تعجب نیست که همواره در بحثهای مربوط به سلامتی ظاهر میشود. میزان فیبر بالای سیب، مخصوصا فیبری که در پوست سیب موجود است، به هضم راحتتر غذا کمک میکند.
متخصصان خاطرنشان کردهاند هر گونه بهبودی در فرآیند هضم اغلب مزایای غیرمستقیمی برای سایر اندامها از جمله کبد نیز به همراه دارد. به نظر میرسد سیب با کاهش استرس اکسیداتیو به حفظ تعادل در بدن کمک میکند؛ بنابراین خوردن سیب یک راه طبیعی برای مهار برخی از واکنشهای شیمیایی مضری که در سلولها رخ میدهد. در صورت عدم کنترل، این واکنشها میتواند منجر به التهاب یا تجمع چربی در کبد شوند. اکنون مطالعات و کارآزماییهای تصادفی کوتاهمدت نشان میدهند که مصرف بالاتر فلاونوئیدهای رژیمی ممکن است از بدن در برابر بیماری کبد چرب غیرالکلی محافظت کند. فواید سیب تا حدودی به این دلیل است که دو نوع فیبر مهم برای بدن را تأمین میکند: محلول و نامحلول. هر دو شکل میتوانند به سیستم گوارشی کمک کنند. علاوه بر این، بسیاری از ویتامینها و آنتی اکسیدانهای موجود در سیب نیز به کبد در پاکسازی ذرات ناخواسته کمک میکنند.
محققان موافق هستند که فیبر و پلی فنولهای موجود در سیب به کاهش سطح کلسترول در کبد کمک میکنند. با گذشت زمان، این نوع حمایت از سلامت ممکن است برای کسانی که با مشکلات کبدی بالقوه روبهرو هستند بسیار مهم باشد. برخی از متخصصان تغذیه بر این واقعیت تأکید میکنند که سیب با پوست مواد مغذی بیشتری ارائه میکند. انتخابهای کوچک، مانند افزودن این میوه به وعدههای غذایی روزانه، میتواند به یک دفاع قویتر در برابر استرس کبدی کمک کند.
فیبرها همچنین به مهار گرسنگی کمک میکنند، بنابراین سیب میتواند سطح انرژی در بین وعدههای غذایی را ثابت نگه دارد. این به ویژه برای افرادی مفید است که هدفشان حفظ وزن سالم است که به نوبه خود از وضعیت متابولیک متعادلتری پشتیبانی میکند. برخی از مردم کبد را یک عضو خاموش میبینند. کبد مواد مغذی را ذخیره میکند، سموم را از بدن تمیز میکند و از نشاط روزانه حمایت میکند، اما سکوت به این معنا نیست که این عضو به مراقبت کمتری نیاز دارد. در واقع، تغذیه مناسب ممکن است بهترین راه برای احساس شادابی با بالا رفتن سن باشد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025